Hur får man fin hy som känns fräsch och ger lyster? Svaret stavas: ekologisk hudvård. Fin hy i ansiktet får man nämligen genom att ta hand om sin hud på ett bra sätt.

Ta hand om din hud

Man tar hand om sin hud genom att rengöra, djupprengöra, återfukta och tillsätta näring. Det finns massvis med produkter ute på marknaden som hjälper dig att få en fin hy. Men alla produkter på marknaden är inte lika bra.

Produkter inom ekologisk hudvård

För ekologisk hudvård kan du numera hitta alla möjliga sorters olika produkter. Från ansiktsmasker, ansiktsrengöring, handkrämer, håroljor och ansiktskrämer.

Världen av ekologisk och organisk hudvård kan verka vara väldigt komplicerad och svårnavigerad. Det finns massvis med olika ord som produkter och varumärken använder sig av på etiketter och i marknadsföringssyfte. Exempel på sådana termer är ”oparfymerad”, ”miljövänlig”, ”grön” och ”fri från tillsatser”.

Sanningen är att det är väldigt svårt att veta vilka som är riktiga ekologiska hudvårdsprodukter, och vilka som bara försöker se ut som de är ekologiska och miljövänliga för att kunna sälja fler produkter.

De olika statliga organen och verksamheter som arbetar med att kvalitetssäkra produkter har inte kapaciteten att kontrollera alla produkter och varumärken. Dessutom är det ett väldigt stor och svårt arbete.

Vad man vill att ekologiska hudvårdsprodukter ska vara är att de är skonsamma mot både hud och natur. Hudvårdsprodukter spolas oftast ned i handfat och i duschar. Alla kemikalier och tillsatser åker ned i avloppet som sedan kan färdas vidare till sjöar och vattendrag. Dessa kemikalier kan sedan rubba natur- och djurliv. Över tid kan det bli stora problem.

Ekologisk hudvård är skonsam mot natur- och djurliv. Genom att inte tillsätta kemikalier för olika syften och ändamål så kan man behålla produkter med endast de bra och positiva ingredienserna, och slippa andra onödiga ingredienser.