skilsmassa24.se

Hur skiljer man sig?

Samboavtal

Att uppföra ett samboavtal med din partner är att rekommendera. Det finns egentligen inga nackdelar med att göra detta, men fördelarna är stora. Ett samboavtal är det som bestämmer vad som tillhör boendet och som då också är gemensamma föremål. Ett finare ord för dessa föremål är giftorättsgods vilket alltså är motsatsen till enskild egendom, det som ägs av en specifik person i boendet. Det som ofta gör att tvister uppstår när två par säras är just att juridiska avtal inte finns, vilket skapar en otrygghet.

När ett par gifter sig så finns det en regel som säger att allting båda parterna äger ska delas helt lika vid en eventuell skilsmässa. Denna regel kallas för hälftendelningsprincipen och ingår alltså bara i ett äktenskap. Om det är så att man vill ha det annorlunda så kan man uppföra ett äktenskapsförord där man reglerar och väljer ut saker som inte ska ingå i hälftendelningsprincipen. Kanske har den ena parten ett stort arv eller en bostad som inte bör delas lika. För sambos är det lite annorlunda, men här går också att genom ett samboavtal bestämma vad som inte ska delas lika på vid en bodelning. Om ni väljer att inte skriva något samboavtal så kommer allting i hemmet att delas på hälften oavsett vem som betalat för sakerna eller vem som äger dem. En annan stor skillnad mellan äktenskapsförord och samboavtal är att det förstnämnda behöver vara skriftligt och registrerat hos skatteverket för att vara korrekt och legitimt, medan ett samboavtal bara behöver vara skriftligt. Det är dock smart att ha något vittne på att det skett.

Det kan vara smart att ta professionell hjälp när det kommer till samboavtal eller äktenskapsförord. Att anlita en jurist eller advokat som leder en på rätt väg är en investering som både kan spara tid, kraft och undvika en konflikt senare i livet.

Skilsmässa över en vattenslang

En skilsmässa är ibland helt oundviklig. Det kan vara minsta sak som tillslut gör att man gemensamt väljer att det inte fungerar att vara gifta längre. Det kan vara stora bråk och timmar av gräl som resulterar i en överenskommelse om skilsmässa men det kan också handla om någonting så banalt som att någon i partnerskapet lämnat framme er vattenslang på uppfarten igen. I det sistnämnda exemplet så är det naturligtvis inte så att det är just den specifika händelsen som ligger till grund för att en skilsmässa blev utkomsten, utan det är snarare då bägaren flödade över. Den sista droppen kan alltså se ut precis hur som helst.

Skilsmässor är aldrig roliga, men det är desto mer nödvändiga i vissa lägen. Men innan man bestämmer sig för att skilja sig så behöver man fundera av vad det kommer att leda till. Det finns flera faktorer som kan komma i kläm. Först och främst handlar det om barnen, om ni har några då vill säga. Att barnen lider av en skilsmässa är givet. Men barnen lider naturligtvis också av ett dåligt äktenskap. Men att för snabbt skilja sig utan att verkligen försöka för barnens skull är oansvarigt. Fundera på om en kvarlämnad vattenslang är värd detta lidande som barn verkligen känner.

Andra saker att tänka på innan en skilsmässa blir aktuell är bodelningen, hur dina intäkter och utgifter kommer att se ut efter skilsmässan jämfört med hur de ser ut nu och hur testamenten och avtal bör behandlas. Angående bodelningen så är det viktigt att prata om det med varandra. Hur kommer det att se ut och hur kommer saker och ting delas upp mellan er. Din ekonomi kommer att se annorlunda ut efter skilsmässan så det gäller att du har koll på siffrorna! Det kan vara smart att anlita en advokat som kan kolla på de avtal och testamenten som är aktuella att se över. Det är svåra detaljer ibland. Men först och främst bör ni försöka rädda ert äktenskap! Plocka upp er vattenslang från uppfarten, prata med varandra och sök kanske hjälp hos någon professionell. Lycka till!

Frejs Revisionsbyrå kan det mesta

Frejs är en revisionsbyrå som arbetar främst med mellanstora och mindre bolag. Deras kontor befinner sig i Stockholm, Göteborg och Smålandsstenar men deras kunder runt om i hela Sverige, och även till viss del utomlands. Eftersom de har kunder både i den mindre skala och i den mellanstora skalan så har de grundläggande förutsättningar på plats att lyckas med både mindre och större utmaningar och uppdrag.

1974 började Frejs resa. Precis som alla resor började den smått men Frejs har med tiden vuxit sig större. Numera har byrån ungefär 50 stycken anställda i sina kontor. Dessa 50 stycken anställda är specialister inom sina ämnen och arbetar med redovisning, skatt, juridik, IT-revision och moms bland annat.

Stockholm är en fantastisk stad. Här finns möjligheter för företag att lyckas och här finns möjligheter för Frejs revisionsbyrå att hjälpa dessa företag med sin ekonomi och annat. Frejs har ett kontor i Stockholm som bemannas när det behövs. Detta betyder att de kan arbeta närmare er som företag om ni befinner er i Stockholm.

Frejs arbetar alltså främst med mellanstora och mindre företag. Detta gör att de kan arbeta närmare företagen och få större förståelse för deras arbetsmetoder, framtidsplaner och hur de ska kunna ta sig dit. Frejs har en målsättning att dessa mellanstora och mindre bolag ska vända sig till dem med frågor de vill ha svar på och problem de vill ska lösas. Själva revisionen är menad att förminska de risker som företagsledare, ägare och andra i företaget genom att hjälpa dem följa de lagar, regler och villkor som behöver följas.

Frejs satsar inte på korta affärer. Deras kunder stannar ofta länge vilket Frejs själva inte alls har någonting emot. Detta gäller i Stockholm, men också i Göteborg, Smålandsstenar och på andra platser där kunderna befinner sig. Genom att ha ett långsiktigt är det enklare att ha kontinuitet. Ju längre samarbetet pågår desto enklare blir det att arbeta tillsammans.

Behöver du revision i Stockholm med omnejd så Frejs alltså dit du ska!

© 2019 skilsmassa24.se

Upp ↑